Juhlat
Kuinka valmistautua sukujuhliin?

Kuinka valmistautua sukujuhliin?

Miesten juhlapukeutuminen

Sukujuhlia järjestetään monissa suvuissa. Ne voivat olla vain ihan läheisten sukualaisten juhlat, joihin ei tule montaa ihmistä. Monessa suvussa kuitenkin saatetaan kutsua juhliin kymmeniä ihmisiä. Jos juhlat ovat tärkeät, niin niihin voi joutua valmistautumaan kunnolla. Usein aikaakin voi olla niin kauan että ehtii varmasti valmistautua. Suvun juhlissa voi nähdä sukulaisia, joita ei ole nähnyt pitkään aikaan. Osaa suvun juhlaan tulleista ei välttämättä ole nähnyt koskaan ennen. Sukuun on myös voinut syntyä uusia tulokkaita tai siihen on liittynyt uusia ihmisiä jonkun suvun jäsenen puolisona. Suku on tärkeä ja kannattaa miettiä etukäteen miten heidän seurassa käyttäytyy ja miten pukeutuu. Omia sukulaisia ei voi valita kuten ystäviä.

Naisten juhlapukeutuminen

Muista käyttäytyä hyvin

Jos sinulla on ollut joskus kärhämää jonkin sukualisen kanssa, niin muista kuitenkin hillitä itsesi ja käyttäytyä juhlissa hyvin. Jos jatkatte sukulaisen kanssa vanhaa kiistaa, niin saatatte pilata koko juhlat. Pysy mieluimmin tästä sukulaisesta kaukana ja ole vain niiden sukulaisten seurassa, joiden kanssa tulet hyvin toimeen.
Älä juo juhlissa alkoholia, jos rupeat herkemmin käyttäytymään huonosti kuin ilman alkoholia. Jos taas olet ujo ja tarvitset vähän rohkaisua, niin voit silloin ottaa vähän rohkaisua. Varsinkin jos juhla voi jäädä siihen, että et uskalla jutella oikein kunnolla kenellekään ja joudut lähtemään aikaisin kotiin.

Muista aina käydä esittäytymässä itsesi suvun jäsenille, joita et ole koskaan nähnyt. Voit miettiä jo etukäteen, keitä uusia jäseniä juhliin on tulossa. Parempi olisi jos muistaisit jo heidän nimensä etukäteen. Näytät sillä että olet miettinyt heitä ja otat heidät mielellään sukuun mukaan.

Pukukoodi

Hauskoja kokemuksia sukujuhlista voit käydä lukemassa täältä: http://www.vauva.fi/keskustelu/1587660/ketju/olipa_taas_mukavat_sukujuhlat

Mitä voisit jutella suvun juhlissa?

Suvun kanssa juhliessa sinulta varmasti kysellään paljon kuulumisia. Voit miettiä näitä asioita etukäteenkin mitä haluat kertoa. Jos sinulla ei ole vielä puolisoa tai lapsia, niin valitettavan usein näistä kysellään, että milloin meinaat hankkia lapsia tai puolison. Vaikka tämä ei ole varmasti sinulle mieluisa aihe, niin jostain syystä sitä ihmiset aina kyselevät. Voit vaikka miettiä miten sen heille lyhyesti esität. Sehän ei oikeasti kenellekään kuulu, mutta niin et tietenkään voi sanoa.

Jos sinulla ei ole juhlan hetkellä työpaikkaa, niin muista et sekin on aihe josta halutaan lähes aina kertoa. Kerro silti miten aiot työllistyä ja eihän sitä tiedä jos suvussa on joku joka voisi sinut palkata tai tietäisi hyvistä työpaikoista. Kun kertoo tilanteen rehellisesti, niin siitä voi olla apua.

Tietysti jos sinulla on kaikki hyvin ja perhekin ja olet töissä niin mieti mistä muusta voit keskustella muiden suvun jäsenien kanssa. Älä itse ota arkaluontoisia asioita esille, koska on hyvä olla tietoinen mistä ihmiset haluavat kertoa. Joku voi aloittaa itse keskustelun sillä, että hän haluaisi vihdoin löytää itselle esimerkiksi vaimon. Silloin aihe on sallittu.

Perhejuhla

Miten pukeutua suvun juhliin?

Suvun juhliin pitää pukeutua, niin kuin muihinkin juhliin. Jos kyseessä on juhlat, joihin on hyvä mennä puku päällä tai juhlamekko päällä, niin silloin sellainen pitää laittaa sinne päälle. Kun panostaa pukeutumiseen, niin näyttää kuinka tärkeä suku on sinulle. Jos menet juhliin jo vanhanäköisissä ja kuluneissa vaatteissa, niin annat kuvan että sinulle on ihan sama tulitko paikalle vai et. Muista myös muistaa juhlan järjestäjää. Jos joku suvun jäsen näkee suuren vaivan järjestäessään juhlat, niin näytät hänelle kuinka kiitollinen olet järjestelyistä, kun viet hänelle jotain mukanasi.

Jos siis kyseessä ovat häät ja tiedät morsiamen pukeutuvan hulppeaan hääpukuun, osoitakunnioituksesi laittamalla parasta. Jos taas kyseessä ovat rennot sedän nelivitoset, on rennompi ja ehkä hieman mukavampi asu varsin hyväksyttävä ratkaisu!

Lue nämä Suomen Yrittäjien vinkit pukeutumiseen juhlassa

(http://www.y-lehti.fi/arkisto/artikkeli/1143/Juhlaan+saa+–+ja+pitää+-+pukeutua) – he jos jotkut osaavat neuvoa näissä asioissa!