Internet
Voiko seuranhakupalvelun kautta löytää elämänkumppanin?

Voiko seuranhakupalvelun kautta löytää elämänkumppanin?

Nettideittailu on helppoa ja hauskaa! Parhaat seuranhakupalvelut netissä mahdollistavat tarkkojen kriteerien määrittelemisen tulevalle kumppanilleen, joten epätoivotut yhteydenotot voi karsia pois heti aluksi. Jäljelle jäävät vain sopivimmat ehdokkaat, joiden joukosta voi etsiä sitä todellista helmeä viestittelemällä ja käymällä treffeillä. Mahdollisuudet elämänkumppanin ja tosirakkauden löytymiseen ovat siis erittäin hyvät.

Lisäksi pitää huomioida se, että seuranhakupalveluiden kautta voi saada kontaktin kymmeniin tuhansiin ihmisiin. Esimerkiksi E-kontaktissa ja Suomi24 Treffit -palvelussa pyörii noin 100 000 käyttäjää. Pikkupaikkakunnalla saattaa asua vain 3000–5000 ihmistä, joista vain pieni osa (jos kukaan) sopii omaan unelmakumppanin määritelmään. Netissä mahdollisuudet täydellisiin ”mätseihin” ovat huomattavasti paremmat ja todennäköisemmät!

Seuraa deittisovelluksen kautta?

Nainen istumassa koneella ja kokeilemassa deittipalvelua

Internetin käyttö, esimerkiksipankkiasiointi, sosiaalisen median seuraaminen ja sähköpostien lukeminen, hoidetaan enenevissä määrin mobiilissa, eli älypuhelimen kautta. Sama koskee seuranhakua. Myös monet nettiselaimelle alun perin suunnitellut seuranhakupalvelut ovat havahtuneet tähän trendiin, ja tarjoavat omaa mobiilisovellustaan. Tinder on tunnetuin äppi, minkä avulla pääsee selailemaan omalla paikkakunnalla olevia kumppaniehdokkaita. Kannattaa huomioida, että osa on liikkeellä vain hakeakseen yhden illan seuraa, ja osa vain testaa omaa markkina-arvoaan ilman aikomustakaan tavata. Bumble toimii samalla periaatteella, mutta aloitteen voi tehdä vain nainen. Bumble on Suomessa vielä varsin vähän tunnettu.

Eliittikumppani

Eliittikumppani ja sen mobiilisovellus sopivat parhaiten yli kolmekymppisille, tositarkoituksella liikkeellä oleville henkilöille. Monella tämän palvelun käyttäjällä on korkeakoulututkinto. Jotta paras mahdollinen kumppani löytyisi varmemmin, liittyy rekisteröitymiseen persoonallisuustesti!

Onnellinen pari

Victoria Milan

Victoriamilan.fi on lähinnä jo parisuhteessa oleville tarkoitettu palvelu, missä ei etsitä elämänkumppania, vaan seksiseuraa, jonka kanssa pettää nykyistä elämänkumppania. Salamyhkäinen seuranhaku tällä Suomessa erittäin suositulla sivustolla onnistuu paremmin nettiselaimella kuin äpissä.

Happn-sovelluksessa voit ”tägätä” kaikki mielenkiintoiset henkilöt, joiden ohi olet kulkenut, mutta henkilö ei saa tietää tästä tägäyksestä tai tykkäyksestä, ellei hänkin ole listannut sinua. Happn-sovelluksen käyttäjiä ei tosin maassamme juuri ole. Heya on täysin suomalainen deittisovellus, mikä eroaa Tinderistä lähinnä siinä, että sillä on vähemmän käyttäjiä, ja että se antaa miettimisaikaa enemmän kuin Tinder. OkCupid on jälleen yksi ilmainen sovellus, missä on myös suomalaisia käyttäjiä. OkCupid on jostain syystä hipsterien ja kulttuuriväen suosiossa. Tässä sovelluksessa pääsee stalkkailemaan, jos maksaa pienen lisämaksun. Grindr on jo vuonna 2009 perustettu deittisovellus, mikä on tarkoitettu vain miehille. Näiden lisäksi on olemassa vaikka kuinka paljon lisää eri deittisovelluksia, ja kun ne on käyty läpi, voi tutustua nettiselaimella toimiviin deittisivustoihin, joten tarjonta ei tosiaankaan tule käytyä läpi parissa illassa!

Miten menestyä seuranhaussa?

Seuranhakusivustoilla ei kannata antaa itsestään liian ruusuista kuvaa, sillä totuus paljastuu viimeistään tutustuessanne kasvokkain kumppaniehdokkaan kanssa. Profiilikuvan on parasta olla tuore ja mahdollisimman vähän käsitelty. Ammattivalokuvaajan tai jonkun valokuvaamista harrastavan ystävän avulla saat itsestäsi edustavan ja kiinnostavan kuvan. Kuvan merkitystä ei voi netin seuranhakupalstoilla vähätellä. Kuva on se, mikä kiinnittää huomion, ja vasta sen jälkeen aletaan lukea esittelytekstiä. Kuvassa on tarkoitus esiintyä itse, eli koiran tai bemarin kuvaa ei kannata profiilikuvakseen laittaa. Halutessaan kuvassa voi esiintyä koiransa tai autonsa kanssa, mutta oman naaman on tarkoitus näkyä selvästi. Tärähtänyt kännykkäkamerakuva kertoo huolimattomasta tai epävarmasta ihmisestä, eikä lisää yhteydenottohaluja.

Esittelytekstissä olevat kirjoitusvirheet voivat myös laskea mahdollisten kumppaniehdokkaiden kiinnostusta. Profiilin esittelytekstin ei tarvitse olla pitkä, joten siihen kannattaa panostaa. Käytä vaikka ilmaista oikolukuohjelmaa kielenhuoltoa varten, tai kysy kaverin tai ammattimaisen oikolukijan apua. Yhteydenotoissakin kannattaa keskittyä siihen, mitä kirjoittaa, ja miten kirjoittaa. Ei ole kuitenkaan niin vakavaa, jos yhteydenottoviesteihin pääsee kirjoitusvirheitä. Tässä vaiheessa molemmin puoleinen kiinnostus on ehkä jo herännyt, eikä se, ettei osaa kirjoittaa oikein sanaa ”diftongi” tai ”yhteensopivuustesti” välttämättä enää nouse kynnyskysymykseksi.

Kannattaa olla aktiivinen, eikä jäädä odottelemaan yhteydenottoja. Pyydä ulos myös sellaisia ihmisiä, joista et ole ihan varma, ovatko he tyyppiäsi. Yhteydenottaminen, ulos kutsuminen ja pakkien saaminen (tai antaminen) muuttuu kerta kerralta helpommaksi. Toki treffeillä käyminen maksaa, jos mennään esimerkiksi ravintolaan, mutta kaikki harrastukset maksavat. Tämän harrastuksen myötä voi myös löytyä se oma elämänkumppani – niin on monille käynyt.