Featured
Miksi WordPress on bloggaajan suosikki?

Miksi WordPress on bloggaajan suosikki?

Oletko huomannut, että todella monet blogit on luotu WordPressillä?

Tähän on syynsä. WordPress on luotu nimenomaan blogeja varten, vaikka siitä on sittemmin tullut maailman suosituin julkaisujärjestelmä, millä voi toteuttaa vaikka verkkokaupan. 

Seuraavaksi kerromme lisää siitä, miksi tämä avoimeen lähdekoodiin perustuva WWW-sisällönhallintaohjelmisto on bloggaajien suosikki.

WordPress on ilmainen

Yksi iso syy WordPressin suosioon on se, että se on ilmainen käyttää. Blogilla saattaa ansaita tuhansia euroja kuussa, mutta harva bloggaaja tienaa edes muutamaa kymppiä. Blogin pitäminen saattaa olla jopa tappiollista, sillä kuluja syntyy ainakin web-hotellista ja domainista. Jos voi olla maksamatta julkaisujärjestelmästä ja voi käyttää vieläpä näin edullista järjestelmää kuin WordPress, miksi ei tekisi niin?

WordPressiin voi ostaa lisäosia

Ilmainen WordPress riittää vallan hyvin, mutta jos haluat panostaa, voit ostaa lisäosia. Erilaiset lisäosat helpottavat bloggaamista.

WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä

WordPress blogi

Se, että WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä, tarkoittaa muun muassa sitä, että apua ja tukea on paljon saatavilla. Jos törmäät ongelmiin, voit kysyä kaverilta tai Googlelta. Voit osallistua keskustelupalstoille, katsoa ohjevideoita tai lukea vinkkejä blogeista. Ei mene kauaakaan, niin tiedät, mikä on paras WordPress webhotelli tai mitä kuvapankkia kannattaa käyttää. 

WordPress on helppokäyttöinen

Kun perustat blogin, haluat varmastikin keskittyä olennaiseen eli sisällön julkaisemiseen. En usko, että sinua huvittaa käyttää päivätolkulla aikaa julkaisujärjestelmän käytön opettelemiseen. Valitse siis WordPress, mikä on helppokäyttöinen ja suomenkielinen. Vaikka et olisi koskaan blogannut tai ylläpitänyt verkkosivustoa, keksit nopeasti, miten luoda uusi sivu ja miten liittää siihen linkkejä tai kuvia.

Näin perustat WordPress-blogin

Tila ei riitä kovin yksityiskohtaiseen kuvaukseen siitä, miten WordPress-blogi perustetaan. Onneksi blogin perustamisvaiheet ovat tiivistettävissä pariin virkkeeseen, eli aiheesta ei välttämättä tarvitse kirjoittaa kovin pitkää novellia.

Eniten aikaa kulunee sopivan aiheen ja nimen valintaan – sekä tietenkin niiden kymmenien ja taas kymmenien blogiartikkeleiden kirjoittamiseen.

Voit halutessasi ulkoistaa nuo vaiheet. Joku muu voi antaa aiheen blogille, tai voit tutkailla Suomen suosituimpien blogien aihepiirejä netistä. Voit tilata nimi- ja logoehdotukset vaikkapa Fiverr-palvelusta. Suomenkielisiä blogiartikkeleita voit tilata esimerkiksi BoostContentista, hinta alkaen 2snt/sana. 

Entäpä se blogin perustaminen? Edessäsi ovat nämä helpot työvaiheet:

  1. Luo käyttäjätili WordPress.orgiin
  2. Varaa verkkotunnus (noin 10 €/vuosi)
  3. Hanki kotisivutila (alkaen noin 12 €/vuosi)
  4. Mukauta teema, hanki mahdolliset lisäosat

WordPress tarjoaa sekä ilmaisia että maksullisia teemoja. Sopivaa teemaa voi etsiä kohdasta ”Ulkoasu”. Teemaa voi mukauttaa mieleisekseen.

WordPressiin saatavilla olevista lisäosista suosittelemme ainakin seuraavia lisäosia:

  1. Akismet roskakommenttien suodattamiseen
  2. Google Analytics Dashboard for WP by ExactMetrics kävijäseurantaan
  3. Scriptless Social Sharing some-jakopainikkeiden saamiseen
  4. Yoast SEO auttamaan blogin hakukoneoptimoinnissa

Panosta sisältöön 

Nyt sinulla on hieno WordPress-blogi – onneksi olkoon! Jotta saisit mahdollisimman paljon kävijöitä blogiisi, tulee sinun julkaista säännöllisesti laadukasta ja mielenkiintoista sisältöä. Hyvä tahti on 1 tai 2 artikkelia viikkoon. Jaa julkaisusi somessa. Voit myös mainostaa niitä Facebookissa, vaikkapa vain eurolla per päivä.

Jotta löytyisit Googlesta ja muista hakukoneista, pitää sinun panostaa hakukoneoptimointiin. Jos et halua itse perehtyä asiaan, osta tarvittava osaaminen. Hakukoneoptimointi tulee ulottaa niin tekstin sisältöön, kuvateksteihin kuin sisäisiin ja ulkoisiin linkkeihinkin.

Parhaita tapoja saada lisää hakukonenäkyvyyttä hyvin toteutetulle blogille ovat kirjoittaa vieraskynäpostauksia ja saada linkkauksia kilpailijoilta. 

Miten tienata WordPress-blogilla?

WordPress-blogi voi auttaa sinua tienaamaan rahaa monella eri tavalla. Kannattaa nähdä vaivaa blogin eteen, sillä se voi tuottaa mukavasti. 

Jos blogi kertoo yrityksestäsi, voi se tukea liiketoimintaasi ohjaamalla sinulle uusia asiakkaita.

Voit mainostaa blogissa erilaisia tuotteita ja palveluita tarjoavia yrityksiä. Sinulle maksetaan joko mainosten näyttämisestä ja tuotearvostelujen kirjoittamisesta tai lukijoidesi tekemistä ostoksista. Saatat saada muutaman prosentin komission jokaisesta ostoksesta, jonka lukijasi tekee luettuaan artikkelisi ja vakuututtuaan suositellun palvelun parhaudesta. Joskus saat rahaa pelkästä klikkauksesta tai uutiskirjeen tilaamisesta. Aloita affiliate-toiminta esimerkiksi Adtraction-palvelussa.

Kun sinulla on tarpeeksi lukijakuntaa, saatat saada suoria yhteydenottoja mainostajilta ja kilpailijoiltasi. Sinulle saatetaan tarjota rahaa erilaisista artikkeleista (muutamasta kympistä jopa pariin tonniin) tai linkeistä, mitkä lisäät sivustollesi.